Archive 2

Wat is de dementie simulatietraining?

Wat is de dementie simulatietraining?

Deze blog staat in het teken van dementie simulatietraining. Er wordt vaak gesproken over dementie simulatie om beter te begrijpen wat iemand met dementie doormaakt, maar wat houdt het nu precies in? Wat doe je in zo’n simulatietraining?

Hoe voelt iemand met beginnende dementie zich?

Hoe voelt iemand met beginnende dementie zich?

In deze blog wil ik bespreken hoe een persoon met beginnende dementie zich eigenlijk voelt. In mijn vorige blogs heb ik meerdere keren besproken hoe het is voor anderen, zoals mantelzorgers, om veel om te gaan met een persoon met dementie. Ook heb ik verteld hoe een persoon met dementie zich in het algemeen voelt. Maar ik heb nog niet verteld hoe een persoon met beginnende dementie zich eigenlijk voelt. Het verloop van dementie verschilt per vorm van dementie en per persoon. De symptomen worden zichtbaar in de ontwikkeling van de ziekte.

Interactieve virtual-reality dementiesimulatie ervaring

Interactieve virtual-reality dementiesimulatie ervaring

Vanaf februari 2022 komt echter een eind aan het tijdperk van de simulatiecabine. Stichting Into D’mentia en Beleef Dementie geven een vervolg aan het unieke concept van de dementiesimulatie door de introductie van een interactieve dementie ervaring waarbij gebruikt wordt gemaakt van een virtual-reality bril. Deze interactieve VR dementie simulatie zal de simulatiecabine vervangen.

Wat is de nationale dementiestrategie?

Wat is de nationale dementiestrategie?

Op Wereld Alzheimer Dag is de Raad van advies van de Nationale Dementiestrategie bekend gemaakt door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het doel van de raad is om hun inzichten en kennis in te zetten voor mensen met dementie. Met als uiteindelijk doel dementie de wereld uit te krijgen. De Nationale Dementiestrategie is van kracht van 2021 tot en met 2030. Voor deze strategie was het Deltaplan Dementie van kracht in Nederland.

Hoe omgaan met dementie als mantelzorger?

Hoe omgaan met dementie als mantelzorger?

Ben of word jij mantelzorger van een dementerend persoon? Vind je het lastig om om te gaan met dementie of wil je graag wat tips hierover? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ik begrijp dat het soms lastig kan zijn om op de juiste manier om te gaan met dementie. Soms trek je het je teveel aan als jouw naaste iets niet meer weet of belangrijke dingen vergeet. Daarom schrijf ik deze blog. Ik hoop dat je hier iets aan hebt en dat mijn tips je door deze, soms donkere, tijd kunnen helpen.

‘Daten’ met Nieuwe Gevers

‘Daten’ met Nieuwe Gevers

De Nieuwe Gevers richt zich op een nieuwe generatie donateurs die liever tijd doneert dan geld: werknemersvrijwilligers. Deze collega sociale ondernemer wil ideële organisatie vooruit helpen door de inzet van een matchingmachine: professionals worden gekoppeld aan de vraagstukken van de ideële organisatie.

Hoe voelt een persoon met dementie zich?

Hoe voelt een persoon met dementie zich?

In deze blog wil ik bespreken hoe een persoon met dementie zich eigenlijk voelt. Hoe iemand met dementie zich voelt, hangt af van de interactie met de omgeving. In mijn vorige blogs heb ik meerdere keren besproken hoe het is voor anderen, zoals mantelzorgers, om veel om te gaan met een persoon met dementie. Maar ik heb nog niet verteld hoe een persoon met dementie zich eigenlijk voelt en hoe het voor die persoon is om te kampen met deze vervelende ziekte.

Een dementievriendelijke samenleving

Een dementievriendelijke samenleving

In deze blog leg ik uit wat een dementievriendelijke samenleving is. Daarnaast vertel ik over het belang van zo’n dementievriendelijke samenleving en laat ik de kenmerken van deze samenleving graag aan je zien. Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie over dementie.

Mantelzorg voor je naaste met dementie

Mantelzorg voor je naaste met dementie

Ben of word jij mantelzorger voor een naaste met dementie en ben je benieuwd hoe je dit precies in zijn werk gaat? In deze blog gaan we dieper in op wat de taken van mantelzorgers voor mensen met dementie zijn, voor welke uitdagingen je kunt komen te staan en waarom het waardevol is om als (aanstaande) mantelzorger te ervaren hoe het is om dementie te hebben.

Wereld Alzheimer dag: wat is het precies?

Wereld Alzheimer dag: wat is het precies?

Wereld Alzheimer dag: wat is het precies?

Op dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer dag. Op deze dag wordt er wereldwijd meer aandacht gevraagd voor dementie. Ook wordt deze dag gebruikt om meer begrip te krijgen voor de medemens met dementie. De afdelingen van Alzheimer Nederland gaan activiteiten organiseren om samen van te genieten én om meer bekendheid te geven aan het onderwerp dementie.