Team Beleef dementie

Beleef Dementie is opgericht en wordt geleid door Maarten Beelaerts en Jan Rietsema. Maarten heeft een achtergrond en ervaring in marketing and sales bij internationale bedrijven en is vanaf 2014 betrokken, toen hij zocht naar een mogelijkheid om meer maatschappelijke meerwaarde te creëren. Jan heeft een technische achtergrond en ervaring op het gebied van innovatie en samenwerkingsprojecten binnen het Health-Tech domein. Jan is vanaf de ontwikkeling in 2010 bij Into D’mentia betrokken geweest.

Beleef Dementie heeft de beschikking over een groep van ervaren Into D’mentia trainers en instructie medewerkers. Zij hebben zelf gewerkt in de dementiezorg en/of geven al langere tijd trainingen op het gebied van dementiezorg.

Maarten Beelaerts van Blokland

Directeur

Na zo’n 30 jaar in het internationale bedrijfsleven te hebben gewerkt werd het behartigen van de belangen van aandeelhouders ondergeschikt aan een bijdrage leveren binnen het maatschappelijke segment. Na een periode bij een stichting die onderzoek naar stofwisselingsziektes bij jonge kinderen helpt financieren ontdekte ik in 2014 de wereld van de dementiezorg. Ik heb heel veel ontzag en waardering voor alle zorgprofessionals, mantelzorgers en vrijwilligers die mensen met dementie bijstaan. Deze zorgverleners verdienen onze ondersteuning en ik wordt enthousiast van de positieve reacties van de deelnemers aan onze trainingen. Dat Beleef Dementie een volwaardige sociale onderneming is maakt het plaatje voor mij compleet.

Jan Rietsema

Directeur

Ik ben actief als sociaal ondernemer, business developer en (project)manager op het gebied van innovatie en samenwerkings­projecten binnen het domein gezondheid. Sinds 2010 ben ik betrokken bij de ontwikkeling van een dementie-simulatie training, die in 2012 in een ‘social enterprise’ is verzelfstandigd in een start-up company. In 2014 was ik hiermee winnaar van de Vodafone Mobiles for Good Award. Mijn passie voor Beleef Dementie komt voort uit de reacties van de cursisten, die door onze training echt gesteund worden in hun zorgtaak voor mensen met dementie. Daarnaast geniet ik van de contacten die Beleef Dementie in het zorgdomein en in de wereld van sociale ondernemers oplevert. Ik sta altijd open voor samenwerkingen om elkaar te kunnen versterken.