VR simulatietraining

De Dementiebril is een VR simulatietraining ontwikkeld door Into D’mentia in samenwerking met het Trimbos Instituut. De Dementiebril bestaat uit een 360 graden simulatiefilm op een Virtual Reality-bril en een online cursus (e-learning). De film laat je in de huid van iemand met dementie kruipen.

Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert. De bijbehorende e-learning biedt informatie en oefeningen, waardoor de film extra verdieping krijgt. Het doel van de Dementiebril is het begrip voor de dierbare met dementie te vergroten.

 Wilt u als (zorg)organisatie of gemeente de Dementiebril aanbieden aan mantelzorgers van mensen met dementie, dan zijn er momenteel twee opties.

1. Georganiseerde training met de Dementiebril

Als (zorg)organisatie kunt u door Beleef Dementie een training met de Dementiebril laten verzorgen. De trainer van Beleef Dementie komt bij u op locatie, zorgt voor de Virtual Reality-apparatuur en begeleid de cursisten in de ervaring. Per dagdeel kunnen achtereenvolgens 15 cursisten getraind worden.

Logo van Beleef Dementie

2. Een licentie aanschaffen voor de Dementiebril

Als (zorg)organisatie kunt u een licentie aanschaffen op de Dementiebril. Zo kunt u zelf de beoogde doelgroep de training met Dementiebril laten volgen. U krijgt de beschikking over de software/film van de simulatie en toegang tot het trainingsmateriaal. Als organisatie dient dan u zelf over Virtual Reality-apparatuur te beschikken of wij helpen met de aanschaf hiervan. Bij aanschaf van een licentie krijgt u eenmalig uitleg van een door Beleef Dementie gecertificeerde trainer over de Dementiebril en het begeleiden van de cursisten hierin.

Innovatie

Vanaf januari 2022 introduceert Stichting Into D’mentia en Beleef Dementie een volledig vernieuwde versie van de bestaande Dementiebril. Afgelopen half jaar is door Stichting Into D’mentia in samenwerking met enkele zorginstellingen hard gewerkt aan de realisatie hiervan en vanaf september wordt deze nieuwe productie gebruikt bij deze instellingen. Na een korte periode van gebruik in de praktijk, gaat deze interactieve VR dementie simulatie de huidige Dementiebril vervangen. De nieuwe productie kenmerkt zich door de inbreng van interactie waardoor de beleving intensiever en meer onderdompelend wordt. Daarnaast zijn de eerste stappen gezet om een tweede beleving te produceren, die zich gaat richten op gevorderde dementie. De verwachting is dat de introductie hiervan medio 2022 plaats gaat vinden. Neemt u vooral contact met ons op, indien u benieuwd bent naar de mogelijkheden.

“Ik vond het geweldig en zeer leerzaam. Iedereen die met dementie te maken heeft zou deze ervaring moeten hebben, niet alleen professioneel maar ook familiair.”

Zorgprofessional

Aanbod

Heeft u specifieke wensen dan treden wij graag met u in overleg om een aanbieding op maat samen te stellen.

Ook voor organisaties en scholen die medewerkers en leerlingen de ervaring willen aanbieden in kader van scholingsprogramma bieden wij op maat gemaakte oplossingen aan.

Vragen, verzoeken of reserveringen zijn van harte welkom. Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Functie

12 + 5 =